• 250 Nederlandse webwinkels getroffen door online skimming

  Minstens 250 Nederlandse webwinkels zijn gehackt, waardoor cybercriminelen betaalinformatie kunnen stelen bij bestellingen.

  Dat blijkt uit een analyse van beveiligingsonderzoeker Willem de Groot, die tevens een bedrijf voor webwinkelhosting heeft opgericht.

  Vooral kleine webshops in Nederland zouden door de hack zijn getroffen. Grote partijen zoals Bol.com en Coolblue staan niet op de lijst.

  Wereldwijd zouden in elk geval 5900 winkels zijn gehackt. Het gaat daarbij ook om een aantal grote partijen, waaronder een site van de Maleisische overheid, het Science Museum en een site van automaker Audio.

  Online skimming

  De webshops op de lijst zouden zijn getroffen door online skimming. Internetcriminelen hacken een website en voegen afluistersoftware toe. Hiermee wordt betaalinformatie naar een externe server verstuurd.

  Op deze manier worden bijvoorbeeld creditcardnummers gestolen en verkocht. Een creditcard zou op het dark web worden verkocht voor gemiddeld 30 dollar, omgerekend ongeveer 27 euro

 • ‘Mensen negeren belangrijke meldingen als ze iets anders aan het doen zijn’

  ‘Mensen negeren belangrijke meldingen als ze iets anders aan het doen zijn’

  Belangrijke waarschuwingsmeldingen op computers worden vaak genegeerd door mensen wanneer zij bezig zijn met andere taken.

  Dat concluderen onderzoekers van Brigham Young University in de Amerikaanse staat Utah in een onlangs gepubliceerde paper.

  Tijdens het experiment kregen proefpersonen diverse meldingen op hun computer te zien, terwijl zij een aantal taken moesten uitvoeren die verschillende hoeveelheden aandacht vereisten.

  Bij de taken die veel aandacht vereisen, zoals het kijken van een film of het invullen van een bevestigingscode, werden waarschuwingsmeldingen 75 tot 90 procent van de keren genegeerd. Bij activiteiten die minder aandacht vereisen, zoals het wachten op een ladende pagina, was dat met 20 procent een stuk minder.

  Volgens de onderzoekers blijkt hieruit dat de timing van belangrijke waarschuwingen op een beeldscherm belangrijk is. Volgens hen zouden dat soort meldingen beter tot hun recht komen wanneer die vertraagd kunnen worden tot een moment tussen twee grote handelingen door.

 • Intel onthult eerste tienkernige processor voor gamers en filmmakers

  Intel onthult eerste tienkernige processor voor gamers en filmmakers

  Intel heeft zijn eerste desktopprocessor met tien kernen op de markt gebracht, de Intel Core i7 6950X Extreme Edition. Het bedrijf richt zich vooral op de hevige computergebruikers, zoals gamers en videomakers.

  Volgens Intel kan de nieuwe processor tweemaal zo snel 3d-renderen als zijn vierkernige voorganger, de i7 6700K, en is de chip 35 procent sneller dan de Core i7-5960X. Het monteren van 4k-video gaat 25 procent sneller dan de vorige chip, belooft het bedrijf.

  Hoewel het Intels eerste tienkernige processor voor desktopcomputers is, is het niet de eerste keer dat het bedrijf een processor met zoveel kernen bouwt. Sinds 2011 maakt het al tienkernige processoren voor servers.

  De nieuwe Core i7 Extreme Edition kost 1.723 dollar (ruim 1.500 euro, exclusief btw). De nieuwe processor wordt ook uitgebracht in goedkopere achtkernige en zeskernige varianten.

Tekst

In varius varius justo, eget ultrices mauris rhoncu non. Morbi tristique, mauris eu imperdiet bibend velit diam iaculis velit, in ornare massa. Etiam diam, porttitor vitae ultrices quis, dapibus id dolo. Morbi venenatis lacinia rhoncus.

Schrijf u gratis in voor onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van onze aanbiedingen en ontwikkelingen

 • Piet

  Dankzij Hosted Exchange van Borkes Computers lopen al onze e-mails, agenda’s en contactpersonen gekoppeld waar we ook aan het werk zijn.

 • Klaas

  Dankzij Hosted Exchange van Borkes Computers lopen al onze e-mails, agenda’s en contactpersonen gekoppeld waar we ook aan het werk zijn.

Contact gegevens

Contactformulier